Friday, February 25, 2011

Sportlov

Sista dagen på jobbet innan ett välbehövligt lov. Underbart!

Det är mkt som snurrat runt i livet nu så tänkte dra ifrån storstaden några dagar för att samla tankar, träffa vänner, familj och bekanta. Försöka få distans till det hela. OM det nu är möjligt.

Man blir starkare för var dag som går men rätt som det är så händer det ngt litet som gör att man faller igen. Det behöver inte mkt för att rucka på känslan ibland. Igår backade jag på en bil som stod felparkerad...ett litet motstånd i livet och jag tog det hårdare än jag borde. Å andra sidan behövdes det inte mkt för att lyfta upp mig igen heller. En kram av en kollega eller ett roligt sms. Livet går upp och ner.

Nu är det iaf LOOOOOV snart...

Sunday, February 20, 2011

Vargavinter?

Vad hände? Var kom kylan ifrån? Brrr

Kan ni känna igen den där känslan då det suger till i magen när man kör in i en stad. Så kände jag i fredags när bilen rullade in i Falun. Jag trivdes verkligen där. Jag hade mitt liv där. Tänka sig vad fort allt går och hur snabbt man kan "glömma". Hade iaf en underbar kväll men gamla vänner (jo, vi är gamla) och även en ny bekantskap. Trevligt!

Melodifestivalen? Vad tusan hände igår? Det är ju så man får skämmas. Är det där sverige musikelit? Är det det bästa vi kan komma fram med? Hujedamig. Tacka vet jag gaygalan med September, Jill, Lisa och Lena. *mums*

Maria Montazami äger!

Tuesday, February 15, 2011

past, present and future?

Ja, det är verkligen ngt som är aktuellt i mitt liv just nu.
the past, backspegeln, historian, livet
present, jobb, tankar, ensamhet
future, Stockholm?, lägenhet?, tvåsamhet?


Friday, February 11, 2011

Snowdays?

När jag bodde i USA så fanns det så kallade snowdays. Nästan varje gång som det föll små vita flingor från himlen och lade sig vackert på vägen så blev det en snowday. Det betydde att skolorna stängdes den dagen.

Imorse när jag vaknade önskade jag att jag var i USA. Snö i drivor, bilen helt insnöad och var tvungen att grävas ut. När man väl kom ut på vägen så gällde det bara att hålla sig på vägen. Bussarna är helt inställda, tvärbanan likaså och säkerligen ett och annat transportmedel till. Kanske dags att införa snowdays även i Sverige?

Spännande att se hur den här dagen slutar. Gissar att det blir mycket kaffe och trevliga samtal med mina kollegor eftersom jag antar att det inte kommer att dyka upp många elever öht.

Nej, på med kängorna, ut och skotta och njut av det som vi kallar vinter. :)

Monday, February 07, 2011

Ritual

Har idag genomfört en ritual. (Nej, jag har inte offrat en get eller dansat en vårdans till gudarna). Den här ritualen är något som jag inte gjort förut, detta för att själv få ett avslut. Ljuset fick vara en symbol. Något svårt blev till något vackert.


Sunday, February 06, 2011

Lugn som en filbunke?

Vad menas med det egentligen? Jag äter fil fem dagar i veckan men vet inte om det gör mig lugnare.

Livet tar mig på många olika "detours" nu och mitt i allt det här försöker man vara lugn i det som sker. Svårt, det måste vara en av livets svåraste läxor. Att lära sig att leva i nuet och låta det ha sin gilla gång.

Söker aktivt lägenhet nu och hoppas att det kommer lösa sig till det bästa inom det närmsta. Det är jobbigt när ens trygghet rycks ifrån en. Två av de viktigaste tryggheterna människan har är boende och jobb. Jag har iaf mitt jobb kvar :) och underbara vänner.

Tack alla underbara vänner som alltid finns där för mig!

Saturday, February 05, 2011

Drömmar

Nu kommer det här med drömmar upp igen. Varför drömmer man? Hur mycket ska man tänka på det? Hur mycket ska man analysera? Hur mycket ska man tro på dem?

Hade en otroligt tydlig dröm i natt och den släpper inte. Det var inte själv drömmen som var jobbig utan ett ord som kom upp och var otroligt tydligt. ÅNGERFULL. Vad betyder det?

Jag fick en fin drömtydningsbok av min syster i julklapp men tyvärr blev den kvar hemma i Värmland. Den skulle ha kommit väl till användning nu.

Ikväll börjar melodifestivalkarusellen. En av de få karuseller jag åker :)

Thursday, February 03, 2011

Eld och lågor

Är temat för årets nationella prov i svenska. Jag måste säga att jag snart fullkomligt spyr på dessa texter. Ältande och läsande dagligen med olika gruppen och konstellationer. Bläh. Nej, jag är inte längre eld och lågor :)

Men det är de små sakerna som gör det. Lyckades idag förklara och lära en elev att kunna räkna ut hur mycket en tredjedel är av något. (Frågan är bara varför man måste kunna sådana saker?) Känslan hos mig som lärare när polletten trillade ner var underbar. Jag kände att jag gjort ngt för mänskligheten. Eller nåt.

Imorgon, nya tag och nya utmaningar.

Wednesday, February 02, 2011

Stockholm + bostad = inte sant

Jaha, då får man erfara livet i Sthlm än en gång. Helt otrolig bostadsmarknad. Även om man har fast jobb, en relativ ok lön, kan få ett lånelöfte och hittar en lägenhet att köpa så skiter det sig ändå. Hur menar bankerna att man ska kunna hosta upp 200 000 till kontantinsatsen. Efter ett snack med en väldigt vänlig bankkvinna så visade det sig att nej, det är kört om jag inte har pengarna på ett sparkonto, föräldrar med mycket pengar eller föräldrar som kan låna upp mer på sitt hus. Kul jul! Att få ett hyreskontrakt i sthlm är nog lika stor chans som att få en ko att flyga.

så... ekvationen lyder som följande:

stockholm + bostad
--------------------------- = 0
pengar - lån*(2)