Tuesday, May 31, 2011

In med det nya, ut med det gamla....

Har precis flyttat över alla saker i den "nya" lägenheten. Kommer inte att ha råd att slänga allt gammalt och köpa nytt men lite utrensning har det dock blivit. Skönt!

Är det nu som man ska säga att man ska börja ett nytt liv, prova nya saker och så vidare? I vilket fall som helst så tänker inte jag göra det. Trivs ganska bra med mitt liv och mina saker. Visst, skulle man behöva tänka på mat och träningo ch så men vad tusan, beach 2012 är ju inte än på länge. 2011 har jag lagt ner för länge sedan. Kommer säkerligen lägga ner 2012 nästa år också vid det här laget. Då har jag förresten precis flyttat igen. Fatta, här sitter man helt slut efter allt kånkande av lådor och så vet man att man har samma sak framför sig om ett år. Då kommer jag betala för flyttfirma OCH städfirma. Ska bara sitta vid sidan av och dricka Loka päron... eller en kall öl :)

Nu väntar en skön tid i skolan... avslutningsdagar i form av biobesök, friluftsdag och avslutningsmiddag. Bästa veckan på året.

Monday, May 23, 2011

Snurrigt

Ja, livet kan vara bra snurrigt ibland... visst kan det vara så?

Skulle gärna se att den här karusellen slutade sluta att snurra, om än bara för några veckor så att man kan njuta av allt som den här nöjesparken har att ge. :-)

Sista veckan i lägenheten nu, till helgen går flyttlasset. Lade ut lite grejer på blocket igår, shit vad fort det gick att bli av med det. Pang sa det så drällde det in en tio mail på fem olika saker. Alla ville ha det. Skönt! Lite mindre att bära :)

Nu, måndag och allt vad det innebär.

Thursday, May 19, 2011

Snart flytt

Har precis insett att jag kommer att ha flyttat fyra gånger under mindre än fyra år. Konstigt att jag inte är starkare än jag är... Eller jag kanske är nog stark?

Dessutom kunde man ju tro att jag vore bättre på att packa än jag är. Eller jag kanske är nog bra?

Större lägenhet, dock utan hiss, men så tacksam över att få en lägenhet i väntan på min nybyggda (som blir klar om ett år... ett år är lång tid när man väntar)

Två veckor kvar i skolan innan en massa ledigheter och skolavslutning. Helt sjukt vad det här året har sprungit iväg. Vad hände liksom? I vilket fall som helst så längtar jag efter sommarlovet. Ledighet. Sol. Bad. Uteservering. Roadtrips. Glass. Vänner. Pride. Vad är egentligen bäst med sommaren? Kanske ska svara på det efter sommaren :)

Tuesday, May 10, 2011

Upp och ner, ner och upp

grisen gal i granens topp...

Det är lite som livet känns ibland. Upp och ner, eller ner och upp. Ibland är glaset halvfullt och ibland är det halvtomt. Så sant.

Jag gillar inte att göra andra människor illa, ledsna och sårade. Samtidigt måste jag tänka på mig själv, hur jag mår och vad jag vill (om man nu någonsin vet det...) Om det ändå händer så försöker jag ändå att behandla personen eller personerna rätt. Ibland blir det rätt, och ibland blir det fel. Altruism är ett ord som kan klinga både negativt och positivt...

För första dagen på ett tag så kände jag att livet var upp. Det var/är en härlig känsla. Att fokusera på det positiva, känslan och nuet. Svårt men ack så viktigt.

Kan denna känsla bero på de val jag nyligen gjort? På vädret? På att det snart är sommarlov? På att jag har så fina vänner och kollegor? Att jag trivs på mitt jobb? Eller för att dra ytterligare ett ordspråk: "Många bäckar små..." Egentligen kanske jag inte ska bry mig om det utan bara må bra nu. Ja, det gör jag.

Godnatt!

Monday, May 02, 2011

En sjundedel av mitt liv...

... består av måndagar. Fick det klart för
mig idag. Då måste det väl betyda att måndagar är lika mycket värda som lördagar. Varför känns det då inte som det? Nästa måndag ska jag tänka så istället, att det är en sjundedel av mitt liv, i positiv bemärkelse :)

Fick ytterligare ett besked idag...det kommer att bli ett kort sommarlov, bara sex och en halv vecka. (nästan en sjua där oxå). Vi jobbar längre och börjar tidigare på grund av bland annat en lokalflytt. Nu ska jag väl inte klaga över sex och en halv vecka men mycket vill ju ha mer. Jag är ju van vid att vara ledig liiiite längre. Hur ska jag nu klara mig? ;)

Oooooh, imorgon kommer en underbart god o härlig vän från Helsingfors hit o hälsar på. Jag har saknat honom. Imorgon ska vi kramas.

Tisdagar är också en sjundedel av mitt liv. Jag gillar tisdagar.